Antalya ‘bilişim kenti’ne dönüşebilir

Antalya’da 8. Turizm Teknolojileri Günü’ne katılan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya’yı turizmden sonra bilişim alanında da cazip bir kente dönüştürülebileceğini söyledi. ANTALYA (İGFA) – Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Antalya Şubesi’nce 8. Turizm Teknolojileri Günü, Sunis Hotel Su’da düzenlendi. Bilişim firmalarının geliştirdikleri yeni teknolojileri turizm sektörü profesyonellerine tanıtırken etkinlik Başkan Uysal’la birlikte TBD Genel Başkanı…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Antalya ‘bilişim kenti’ne dönüşebilir

Antalya’da 8. Turizm Teknolojileri Günü’ne katılan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya’yı turizmden sonra bilişim alanında da cazip bir kente dönüştürülebileceğini söyledi.

ANTALYA (İGFA) – Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Antalya Şubesi’nce 8. Turizm Teknolojileri Günü, Sunis Hotel Su’da düzenlendi.

Bilişim firmalarının geliştirdikleri yeni teknolojileri turizm sektörü profesyonellerine tanıtırken etkinlik Başkan Uysal’la birlikte TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe, TBD Antalya Şube Başkanı Cem Başer, Antalya Teknokent Genel Müdürü Dr. İbrahim Yavuz, ATSO Başkanı Ali Bahar’ın konuşmacı olduğu seminerle devam etti.

Başkan Uysal, konuşmasında, kamu yararını siyasetin önüne koyabilen toplumlarınbüyük başarılara imza atabileceğini söyledi. Uysal “Birlik beraberlik yaklaşımıyla hep birlikte ülkemizi geliştirebiliriz” dedi.

Başkan Uysal, Antalya’nın turizmdeki başarısını teknoloji alanında da sergileyebileceğini dile getirirken, Türkiye’nin çok santral bir ülke olduğuna vurgu yaparak, “Yazılımcıları ve bilişimcileri çekebilecek bir pozisyonu da var. Bundan sonra yapılması gereken bu habitatı güçlendirmek. Genel kamu yönetimi ve yerel yönetimler olarak siyaset üstü bir davranışla Antalya’yı turizmden sonra bilişim alanında da cazip bir kente dönüştürebiliriz. Kendi ülkemizdeki fikirleri dünyamızdaki melek yatırımcı pozisyonuyla buluşturursak kendi ülkemizin yatırım iklimini de katkı sağlayabiliriz” dedi.

Başkan Uysal, ayrıca belediye olarak inovasyon merkezi, robotik kodlama ve 20 farklı kursla teknoloji alanına katkı sağladıklarını ve çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Bakan Abdulkadir Uraloğlu: Türksat Uydu Çalışmalarını Değerlendirdi
Bakan Abdulkadir Uraloğlu: Türksat Uydu Çalışmalarını Değerlendirdi
Kabataş Erkek Lisesi Öğrencileri Antarktika Bilim Seferi’nde
Kabataş Erkek Lisesi Öğrencileri Antarktika Bilim Seferi’nde
Evrende Gözlemlenen En Büyük Radyo Jeti Keşfedildi
Evrende Gözlemlenen En Büyük Radyo Jeti Keşfedildi
T3 Vakfı Tarafından Düzenlenen Finansal İnovasyon Yarışması
T3 Vakfı Tarafından Düzenlenen Finansal İnovasyon Yarışması
Uzaydaki Artan Tehdit: Kontrolsüz Uzay Enkazları ve Hava Trafik Riski
Uzaydaki Artan Tehdit: Kontrolsüz Uzay Enkazları ve Hava Trafik Riski
Uçaklar ve Uzay Enkazı: Havacılığın Büyüyen Tehdidi
Uçaklar ve Uzay Enkazı: Havacılığın Büyüyen Tehdidi
Malatya'da Haberin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları MALATYA HABERLER 'inde saklıdır.