Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Brugada Sendromuyla Mücadele: Alper Ayaz’ın Hikayesi

Brugada Sendromuyla Mücadele: Alper Ayaz’ın Hikayesi

haberci haberci -

Alper Ayaz’ın Brugada Sendromu Tanısı ve Tedavisi

37 yaşındaki Alper Ayaz, 2007’de baygınlık geçirmesi sonrasında Brugada sendromuna sahip olduğunu öğrendi. Bu nadir hastalık, kalbin ritim bozukluğuna neden olabilir ve hayatı tehdit edebilir.

İmplante Edilebilen Kardiyoverter Defibrilatör (ICD) Takıldı

Alper Ayaz’a kalp ritmi düzensizleştiğinde şok vererek ritmi normale döndüren “şoklu kalp pili” olarak bilinen “İmplante Edilebilen Kardiyoverter Defibrilatör (ICD)” takıldı. Bu sayede Ayaz, günlük yaşamında kalp ritim bozukluğu yaşadığında cihazın verdiği elektroşoklarla karşılaştı.

Kalp Pili ve Sürekli Şoklama Sorunu

Son aylarda kalp pilinin sık şoklamalar yapması nedeniyle Alper Ayaz, İstanbul’daki bir hastaneye başvurdu. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Serdar Demir tarafından yapılan kontroller sonucunda Ayaz’a ablasyon tedavisi uygulandı.

Doç. Dr. Serdar Demir’in Açıklamaları

Doç. Dr. Serdar Demir, Brugada sendromunun genetik geçişli ve ölümcül olabilen bir hastalık olduğunu belirterek, hastaların yaşamını kaybetme riski olduğunu vurguladı. Ailesinde ani ölüm öyküsü olan hastalarda bu sendromun akılda tutulması gerektiğini söyledi.

Demir, ablasyon tedavisinin başarılı bir şekilde uygulanması sonucunda Alper Ayaz’ın kalbindeki anormal ritimlerin engellendiğini ve artık şoklanmadığı günlere “merhaba” dediğini belirtti.

Alper Ayaz’ın Yeni Yaşamı

Alper Ayaz, ablasyon işlemi sonrasında kalp pili gereksiz yere şoklamadığını ve şoklama hissiyatından kurtulduğunu söyleyerek, tedaviye olan memnuniyetini dile getirdi. Ayaz, Brugada sendromuyla mücadelesinde ablasyonun kendisi için önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

İlgili Yazılar