SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Malatya Haberleri

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » Ekonomi » Rusya’daki Batılı Şirketlerin Ayrılma Kararları

Rusya’daki Batılı Şirketlerin Ayrılma Kararları

Yayınlanma:
ABONE OL
Rusya’daki Batılı Şirketlerin Ayrılma Kararları

Batılı Şirketler, Rusya’dan Ayrılmakta Zorlanıyor

Rusya’da faaliyet gösteren birçok batılı şirket, Ukrayna savaşı sonrasında ayrılmayı planlamalarına rağmen, bürokratik engeller ve tüketici faaliyetlerindeki canlanma nedeniyle ülkede kalmaya devam ediyor.

Rusya’da Kalan Şirket Sayısı Azalıyor

Kiev Ekonomi Okulu’nun verilerine göre, 2022’den bu yana Rusya’da faaliyet gösteren 2 binden fazla çok uluslu şirket bulunurken, yaklaşık 1600 uluslararası şirket ya pazarı terk etti ya da faaliyetlerini azalttı.

Ayrılma Maliyeti Artıyor

Moskova, yabancı şirketlerin ülkeden ayrılma maliyetini artırmak için yüzde 50 zorunlu indirim ve en az yüzde 15 çıkış vergisi gibi önlemler almış durumda. Bu da şirketlerin ayrılma sürecini zorlaştırıyor.

Dev Şirketler Geri Adım Atıyor

Avon, Air Liquide, Reckitt gibi dev şirketler, Rusya’dan ayrılma konusunda geri adım atmış durumda. Bazı şirketler, ülkeyi terk etmek zorunda hissetmeyerek Rusya’daki faaliyetlerine devam etme kararı almış durumda.

Ayrılmayan Şirketler

PepsiCo gibi bazı şirketler, yaptığı açıklamalara rağmen Rusya’da faaliyetlerine devam ediyor. Mondelez, Unilever, Nestlé, Philip Morris gibi tüketici grupları da ülkede kalmaya kararlı.

Ayrılan Şirketlerin Karşılaştığı Zorluklar

Ayrılma kararı alan şirketler, varlıklarına el konulması gibi sıkıntılarla karşı karşıya kalabiliyor. Carlsberg ve Danone gibi şirketlerin yaşadığı zorluklar, diğer şirketlerin ayrılma sürecinde daha dikkatli olmalarını sağlıyor.

İlgili Haberler