Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. TBMM Genel Kurulu’nda Adalet Bakanı’ndan Önemli Açıklamalar

TBMM Genel Kurulu’nda Adalet Bakanı’ndan Önemli Açıklamalar

haberci haberci -

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un Yargı Sistemine İlişkin Eleştirilere Yanıtı

TBMM Genel Kurulu’nda 2025 yılı bütçe görüşmeleri sırasında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yargı sistemine yönelik eleştirilere önemli açıklamalarda bulundu. Tunç, günümüzde eleştirilen yargı sisteminin tarihte yaşanan olaylarda nasıl bir rol oynayabileceğine dikkat çekti. 27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubat gibi tarihi referanslarla konuşmasını sürdüren Tunç, bugünkü yargı sisteminin geçmişteki olumsuz uygulamalara karşı bir kalkan olduğunu vurguladı.

Adaletin Temel İlkeleri ve Hukuk Devleti Anlayışı

Adaletin toplumun temeli olduğunu belirten Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, adalete dayalı bir hukuk devletinin önemine vurgu yaptı. Son 22 yılda Türkiye’nin demokratik hukuk devleti ve güvenilir adalet sistemi yolunda önemli adımlar attığını ifade eden Tunç, temel kanunların güncellendiğini ve toplumun ihtiyaçlarına uygun hale getirildiğini dile getirdi.

Yargı Sistemindeki Güçlendirme Çalışmaları

Adalet Bakanı Tunç, yargı sistemindeki gelişmeleri anlatarak, 2002 yılında 3 bin 581 olan mahkeme sayısının bugün 8 bin 383’e yükseldiğini ve yeni mahkemelerin kurulduğunu belirtti. Ayrıca, yargıdaki iş yükünü azaltmak adına yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çocuk adaleti sisteminin önemine de vurgu yapan Tunç, çocukların haklarının korunması gerektiğini vurguladı.

Yeni Anayasa ve Hukukun Üstünlüğü

Tunç, Türkiye’nin geleceği için yeni bir anayasanın önemine işaret ederek, hak ve özgürlükleri koruyacak, barış ve huzuru tesis edecek bir toplum sözleşmesi olarak gördüklerini belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin hukukun üstünlüğü konusunda yapılan uluslararası değerlendirmelere de değinerek, açıklamaların gerçekleri yansıtmadığını ifade etti.

Yargıya Güven ve Eleştiriler

Son olarak, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yargıya güvenin önemine vurgu yaparak, yapılan eleştirilerin yargı mensuplarının emeğine saygısızlık olduğunu belirtti. Geçmişte yaşanan olumsuz süreçlere karşı bugünkü yargı sisteminin önemli bir rol oynadığını dile getirerek, yargının bağımsızlığının ve tarafsızlığının korunması gerektiğini vurguladı.

İlgili Yazılar