Türkiye spastik çocuklar vakfı destekçileri 45.İstanbul maratonu'nda deprem bölgesindeki engelli çocuklar için koştu

  TÜRKİYE SPASTİK ÇOCUKLAR VAKFI DESTEKÇİLERİ 45. İSTANBUL MARATONU’NDA DEPREM BÖLGESİNDEKİ ENGELLİ ÇOCUKLAR İÇİN KOŞTU   51 yıldır, Cerebral Palsy’li bireylere çok yönlü hizmetler sunan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye; çalışmalarını deprem bölgesinde de sürdürüyor. Hatay’daki engelli çocukların ve ailelerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere geçici barınma merkezlerine konumlandırdığı 3 hizmet birimi ve kırsal…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Türkiye spastik çocuklar vakfı destekçileri 45.İstanbul maratonu'nda deprem bölgesindeki engelli çocuklar için koştu

 

TÜRKİYE SPASTİK ÇOCUKLAR VAKFI DESTEKÇİLERİ

45. İSTANBUL MARATONU’NDA DEPREM BÖLGESİNDEKİ ENGELLİ ÇOCUKLAR İÇİN KOŞTU

 

51 yıldır, Cerebral Palsy’li bireylere çok yönlü hizmetler sunan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye; çalışmalarını deprem bölgesinde de sürdürüyor. Hatay’daki engelli çocukların ve ailelerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere geçici barınma merkezlerine konumlandırdığı 3 hizmet birimi ve kırsal bölgelerdeki aileleri ziyaret ettiği mobil hizmet aracı ile özel eğitim, fizyoterapi ve psikolojik danışmanlık hizmeti veren Vakıf, aynı zamanda Akademik Kurul Üyeleri ile dönemsel olarak bölgeye giderek engelli bireylere konsültasyon desteği sağlıyor. 

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yayınladığı film ile depremzede çocuklar ve aileleri için hizmetlerine devam edeceğini vurgulayan Vakıf; Türkiye İş Bankası 45. İstanbul Maratonu’nda   “Depremzede Engelli Çocukların Sesi Ol” kampanyasını yürüttü. Kurumsal ve bireysel bağışçıların katılımı ile 5 Kasım’da yapılan koşuda açılan kampanya 20 Kasım’a kadar devam etti.  

Deprem bölgesindeki engelli bireylerin ve ailelerinin desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Genel Direktörü Nigar Evgin,

 “Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı olarak yarım asırdır Ataşehir’deki kampüsümüzde Cerebral Palsy’li bireylere çeşitli hizmetler sunuyoruz. Şubat ayında yaşanan afetin akabinde bu hizmetleri deprem bölgesindeki tüm özel gereksinimli bireylere ve ailelerine de sunmaya başladık. İhtiyaçların temini için bölgeye götürdüğümüz malzemeler ve sunulan hizmetlerimizin sürdürülebilir olması bizim için son derece önemli. Vakıf olarak tüm imkanlarımızla engelli bireylerin yanında olurken bölgedeki çalışmaların finansal sürdürülebilirliğini ise kurumsal ve bireysel bağışçılar ile sağladık. Vakıf kaynaklarının bir kısmının deprem bölgesindeki çalışmalara ayrılmasının yanında 45’incisi düzenlenen İstanbul Maratonu’nda da Depremzede Engelli Çocukların Sesi Olmak istedik. Adım Adım Derneği’nin düzenlediği yardımseverlik koşusunda kampanyamızı destekleyen, bizimle birlikte bölgedeki engelli bireylerin ihtiyacına dikkat çeken herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

39 kurumsal destekçinin katkılarıyla 74’ü bireysel olmak üzere toplam 602 gönüllünün desteklediği “Depremzede Engelli Çocukların Sesi Ol” kampanyası ile 541 engelli çocuğa; ihtiyaçları doğrultusunda özel eğitim, fizyoterapi, psikolojik danışmanlık ve protez uygulama hizmeti sunulacak.  

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye;

Türkiye’de Cerebral Palsy konusunda en geniş hizmet yelpazesine sahip ilk ve tek kuruluş olan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı; Cerebral Palsy’li çocuk ve erişkinlerine teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sağlayarak, meslek sahibi olmaları ve sosyal hayatta daha fazla yer almaları için faaliyetlerde bulunuyor. “Vergi Muafiyeti Tanınan Vakıf” ve “İzin Almadan Yardım Toplama Hakkına Sahip Kuruluş” statüsü kapsamında kamu yararına çalışan Vakıf, İstanbul Ataşehir’de 35 dönümlük alan üzerine kurulan kampüste; Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ve Aile Danışma Merkezi ile hizmet veriyor.   Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, kurulduğu günden bugüne 30 binden fazla çocuk ve ailesine hizmet verdi ve destek oldu. 51 yıldır şeffaf ve hesap verebilirlik prensipleriyle hizmet veren Vakıf, konu hakkında bilinirliği artırmak ve çocuklara daha çok destek sağlayabilmek için “Cerebral Palsy Türkiye” markasıyla yoluna devam etmektedir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Viennalife 2026’ya güçlü bir vizyonla girdi
Viennalife 2026’ya güçlü bir vizyonla girdi
Op. Dr. Çağrı Yiğit: “Düzenli göz muayenesi, katarakta bağlı görme kaybını önlemede kritik rol oynuyor”
Op. Dr. Çağrı Yiğit: “Düzenli göz muayenesi, katarakta bağlı görme kaybını önlemede kritik rol oynuyor”
Türkiye’de kadın hentbolu, bireysel çabalarla yükseliyor
Türkiye’de kadın hentbolu, bireysel çabalarla yükseliyor
Boost The Future Demo Day’de 7’nci dönem girişimleri sahnelendi
Boost The Future Demo Day’de 7’nci dönem girişimleri sahnelendi
AGFA HealthCare, ECR 2026’da Yeni Görüntüleme İnovasyonlarını Tanıtıyor
AGFA HealthCare, ECR 2026’da Yeni Görüntüleme İnovasyonlarını Tanıtıyor
Yuan Huan’ın Kulübesi, Berlin Film Festivali’nde!
Yuan Huan’ın Kulübesi, Berlin Film Festivali’nde!
Malatya'da Haberin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları MALATYA HABERLER 'inde saklıdır.