Vajinismus Tedavi Seçenekleri Vajinismus tedavisi, vajinal kaslarınızı kontrol etmenize ve gevşetmenize yardımcı olmak için tasarlanmış egzersizlerle, kendi evinizde ve kendi zamanınızda yapılabilir. Tedavi, fizik tedavi, eğitim, danışmanlık ve pelvik taban kas kasılması ve gevşemesi gibi egzersizlerin bir kombinasyonunu içerir. Bu, ilerleyici duyarsızlaştırma adı verilen iki aşamalı bir süreçtir. Kendi hızınızda gerçekleştirilmesi amaçlanmıştır. Kendinizi hazır…
Vajinismus Tedavi Seçenekleri
Vajinismus tedavisi, vajinal kaslarınızı kontrol etmenize ve gevşetmenize yardımcı olmak için tasarlanmış egzersizlerle, kendi evinizde ve kendi zamanınızda yapılabilir. Tedavi, fizik tedavi, eğitim, danışmanlık ve pelvik taban kas kasılması ve gevşemesi gibi egzersizlerin bir kombinasyonunu içerir.
Bu, ilerleyici duyarsızlaştırma adı verilen iki aşamalı bir süreçtir. Kendi hızınızda gerçekleştirilmesi amaçlanmıştır. Kendinizi hazır hissettiğinizde bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.
Aşama 1. Kegel egzersizleri
Kegel egzersizleri, pelvik taban kaslarını güçlendirmeye ve kontrol etmeye odaklanır. İdrar yapmayı bırakmaya çalışırken kullanacağınız kasları sıkın. İki saniye tutun ve sonra gevşeyin. Bir seferde 15-20 set gerçekleştirin. Bunu her gün birkaç kez yapabilirsiniz.
Aşama 2. Ekleme
3-5 gün sonra parmağınızı vajinanıza sokarak Kegel egzersizlerini yapmaya çalışın. Sığ bir yerleştirme ile başlayın (vajinanızın yaklaşık 1 cm kadar içine) ve tüm parmağınıza, ardından iki parmağınıza ve ardından üç parmağınıza kadar ilerleyin.
Bunu bir kayganlaştırıcı ile veya küvetteyken denemek iyi bir fikirdir. Kas spazmları hissederseniz parmağınızı kaldırabilir, gevşemeye odaklanabilir ve ardından tekrar deneyebilirsiniz.
Bu yöntemler yardımcı olmazsa, sizi bir cinsel sağlık uzmanının seks terapistine sevk edebilecek olan doktorunuzla iletişime geçin.
Durumunuz hakkında iletişim kurun
Birçok kadın için vajinismus psikolojik olarak kaygı ile bağlantılıdır ve tek başına fizik tedavi yeterli olmayabilir. Terapi yardımcı olabilir. Kadın Doğum Uzmanınız sizi bu konularda uzmanlaşmış bir ruh sağlığı terapistine yönlendirebilir.
Durumunuz ve tedavi sürecinizle ilgili sorularınız varsa, jinekolog doktorunuzdan randevu alın. Bu karmaşık durumu doktorunuzla tartışmak utanç verici olsa da, jinekoloğunuzun sizi anlayacağından ve yardım etmek için burada olacağından emin olabilirsiniz. Birçok hasta, semptomlarını ve endişelerini randevularına yanlarında getirebilecekleri bir günlüğe yazmayı daha kolay bulmaktadır.
Vajinismus belirtileri yaşadığınızı veya bundan muzdarip olduğunuzu düşünüyorsanız veya bu konuda sorularınız varsa, lütfen doktorunuza görünün.
Kadınlarda Kısırlığa Ne Sebep Olur?
Çocuk sahibi olmak karmaşık bir fizyolojik süreçtir. Bir bebek oluşturmak için birlikte çalışan iç içe geçmiş birkaç parça vardır. Yeni başlayanlar için, erkeklerin sağlıklı spermlere ve kadınların sağlıklı yumurtalara ihtiyacı vardır. Daha sonra, spermin yumurtaya erişmesi için fallop tüplerinin açılması gerekir. Sperm bu kadar uzağa gidebiliyorsa, yumurtayı dölleyecek kadar sağlıklı olmalıdır. Döllendikten sonra, uterus astarı embriyo implantasyonu için uygun ortama sahip olmalıdır. Son olarak, embriyo sağlıklı olmalıdır.
Doğurgan çiftlerde bu süreç uyum içinde işler. Bazı durumlarda, hem erkekler hem de kadınlar kısırlık yaşarlar ve kadınların bu tür zorluklara katlanma olasılığı daha yüksektir.
Kısırlık ne kadar yaygındır?
Kadınlar kısırlıktan en çok etkilenenler olarak görülüyor, ancak erkekler de bunu deneyimleyebilir. Aslında, kadınların yüzde 11’i ve erkeklerin yüzde 9’u kısırlık sorunları yaşıyor.
Kısır çiftlerin yaklaşık yüzde 35’inde hem erkek hem de kadın faktörü vardır. Ayrıca, erkek doğurganlığı sorunu, çiftlerin yaklaşık yüzde 8’indeki tek sorundur.
Yaşlanma, hamilelik için mevcut yumurtaların miktarı ve kalitesinde azalma ve düşüklerde artış nedeniyle, kadın kısırlığında rol oynar. Kadınlar 30’lu yaşlarında, 20’li yaşlarındakinin yarısı kadar doğurgandır. 35 yaşından sonra çocuk sahibi olma şansı azalır. Erkek doğurganlığı ise daha yavaş düşer.
Çiftlerin yüzde 80 ila 90’ının hamile kalmaya çalıştıktan sonraki bir yıl içinde hamile kalacağını söyleniyor. Bununla birlikte, 30 yaşın altındaki sağlıklı yetişkinler, yalnızca üç ay denedikten sonra yüzde 40 ila 60 oranında hamilelik şansına sahiptir.
Maalesef yaş değiştirilebilen bir şey değil. İnfertilite riskini azaltmak için izlenmesi gereken başka faktörler de vardır. Olası sorunları önlemek için sigara içmeyin, alkol tüketimini sınırlayın ve sağlıklı bir kiloda kalın.
Henüz yorum yapılmamış.
Benzer HaberlerReklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap