SON GELİŞME
--:--:--

Türkiye’de Denizlerde En Çok Avlanan Balık Türleri

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Türkiye’de Denizlerde En Çok Avlanan Balık Türleri

Son 10 Yılda En Popüler Balık Türleri ve Av Miktarları

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Türkiye denizlerinde son 10 yılda en çok avlanan balık türleri sırasıyla hamsi, çaça, sardalya, palamut, istavrit ve lüferdir.

Hamsi

Avlanan Miktar: 1 milyon 632 bin 361 ton

Hamsi miktarı 2004’te 96 bin 440 ton iken, geçen yıl 273 bin 914 tona yükseldi. En fazla hamsi avcılığı geçen yıl gerçekleşti.

Çaça

Avlanan Miktar: 372 bin 723 ton

Çaça avcılığı en çok 2015 yılında 76 bin 996 tonla gerçekleşti. Geçen yıl avlanan çaça miktarı 45 bin 764 ton olarak kaydedildi.

Sardalya

Avlanan Miktar: 185 bin 436 ton

En fazla sardalya avcılığı 2017’de 23 bin 426 ton ile gerçekleşti. Geçen yıl avlanan sardalya miktarı 17 bin 311 ton olarak kaydedildi.

Palamut

Avlanan Miktar: 180 bin 453 ton

En fazla palamut avcılığı 2022 yılında 49 bin 891 tonla yapıldı. Geçen yıl avlanan palamut miktarı 2 bin 83 ton olarak kaydedildi.

İstavrit

Avlanan Miktar: 162 bin 962 ton

En fazla istavrit 2021’de 24 bin 5 tonla avlandı. Geçen yıl avlanan istavrit miktarı 14 bin 374 ton olarak kaydedildi.

Lüfer

Avlanan Miktar: 48 bin 170 ton

En fazla lüfer avcılığı 2016’da 9 bin 574 tonla gerçekleşti. Geçen yıl avlanan lüfer miktarı 2 bin 137 ton olarak kaydedildi.

Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özkaya’nın Açıklamaları

Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özkaya, Türkiye’de avlanan balık miktarının son yıllarda azaldığını belirterek, aşırı avlanma ve balıkçı teknelerinin büyümesinin bu duruma neden olduğunu vurguladı. Özkaya, balık stoklarının sürdürülebilirliği için bilinçli avcılığın önemini vurgulayarak, balıkçıların sorumlu davranması gerektiğini ifade etti.

Özkaya, Türkiye’de avlanan balığın yaklaşık yüzde 60’ının hamsi olduğunu ve hamsinin özellikle Karadeniz’de bol bulunan bir balık türü olduğunu belirtti. Ayrıca, balık miktarlarının artmasıyla gelecek nesillere ve ülke ekonomisine katkı sağlanacağını sözlerine ekledi.

Gelecek yıl hamside kota uygulamasının başlatılacağını belirten Özkaya, bu adımın sürdürülebilirlik adına olumlu bir gelişme olacağını dile getirdi.

Benzer Haberler
Bakan Işıkhan Duyurdu Danışman Bilgi Sistemi Öğrenci ve Velilerin Erişimine Açıldı
Bakan Işıkhan Duyurdu Danışman Bilgi Sistemi Öğrenci ve Velilerin Erişimine Açıldı
Türkiye’den Yılın İlk Yarısında 1.2 Milyar Dolarlık Halı İhracatı
Türkiye’den Yılın İlk Yarısında 1.2 Milyar Dolarlık Halı İhracatı
Fitch Türkiye Kredi Notunu BB- Olarak Teyit Etti Görünümü Durağan
Fitch Türkiye Kredi Notunu BB- Olarak Teyit Etti Görünümü Durağan
Türkiye’de Tavuk Eti Üretimi Mayıs’ta Yüzde 16,3 Düştü
Türkiye’de Tavuk Eti Üretimi Mayıs’ta Yüzde 16,3 Düştü
Küresel Piyasalar Jeopolitik Gerilim ve Faiz Artırımı Beklentisiyle Düşüşte
Küresel Piyasalar Jeopolitik Gerilim ve Faiz Artırımı Beklentisiyle Düşüşte
Altında Haftanın Son Günü Düşüş Yaşandı
Altında Haftanın Son Günü Düşüş Yaşandı
Malatya'da Haberin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları MALATYA HABERLER 'inde saklıdır. Seobaz Haber Teması