SON GELİŞME
--:--:--

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Vergi Düzenlemelerini Açıkladı

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Vergi Düzenlemelerini Açıkladı

Ba-Bs Bildirimleri Kaldırılıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlıkları yürütülen yeni vergi uygulamalarını değerlendirdi. Şimşek, mükelleflere kolaylık sağlayacak bir dizi tebliğ taslağı üzerinde çalıştıklarını ve bu taslakları kısa süre içinde görüşe açacaklarını belirtti. Bilanço esasına göre defter tutan mükelleflerin alım ve satımlarını bildirmeleri amacıyla alınan Ba-Bs bildirimlerinin kaldırılacağını duyurdu. Bu değişiklikle yaklaşık 1,6 milyon mükellefi ilgilendiren işlemlerde kolaylık sağlanacak.

E-Defter Uygulaması Genişletiliyor

Şimşek ayrıca, bilanço esasına göre defter tutan tüm mükellefleri kapsayacak şekilde e-Defter uygulamasının genişletileceğini açıkladı. Halihazırda 720 bin mükellef tarafından kullanılan uygulamanın kapsamının genişletilerek yaklaşık 1 milyon mükellefin daha bu sisteme dahil olması planlanıyor. Bu adımın, muhasebe ve beyan süreçlerini daha etkin hale getirmesi amaçlanıyor.

Elektronik Belge Uygulamaları Yaygınlaştırılıyor

Vergi mükellefleri tarafından düzenlenmesi gereken çeşitli belgelerin elektronik ortamda düzenlenebilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirten Şimşek, kağıt, toner ve posta masraflarından tasarruf edilmesini hedeflediklerini söyledi. Bu kapsamda gider pusulasının da elektronik ortamda düzenlenebileceğini ve faturaların elektronik ortamda düzenlenmesinin teşvik edileceğini açıkladı.

E-Tebligat ile Tasarruf Artıyor

Elektronik tebligat uygulamasının yaygınlaştırılarak posta masraflarından tasarruf edileceğini belirten Şimşek, bu uygulamanın 166,5 milyon belgenin elektronik ortamda tebliğ edilmesiyle sadece posta masraflarından yaklaşık 9 milyar lira tasarruf sağladığını kaydetti. Ayrıca, mükelleflerin daha hızlı ve etkin bir şekilde bilgilendirilmesi için çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

Mali Müşavirlere Yetki Kolaylığı

Mükelleflerin vergisel yükümlülüklerini yerine getirirken mali müşavirlerden yardım aldığını belirten Şimşek, mali müşavirlerin mükellefleri adına Dijital Vergi Dairesi’nde işlem yapabilmesini kolaylaştıracaklarını açıkladı. Bu sayede mükellefler, kendi belirledikleri mali müşavirlerini yetkilendirebilecek ve vergisel işlemlerini daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilecekler.

Benzer Haberler
Oxyfresh Türkiye, İletişim Çalışmalarını Nuit Reklam Ajansı’na Emanet Etti
Oxyfresh Türkiye, İletişim Çalışmalarını Nuit Reklam Ajansı’na Emanet Etti
AHMET HASAN SALİM BEYOĞLU’NDAN TÜRKİYE’YE GÜVEN VE BAĞLILIK VURGUSU
AHMET HASAN SALİM BEYOĞLU’NDAN TÜRKİYE’YE GÜVEN VE BAĞLILIK VURGUSU
Mihsap’tan mali müşavirler için yapay zekâ hamlesi
Mihsap’tan mali müşavirler için yapay zekâ hamlesi
Finansta kimlik doğrulama genelgesine uyumlu yerli MFA teknolojileri artıyor
Finansta kimlik doğrulama genelgesine uyumlu yerli MFA teknolojileri artıyor
Uzmanından uyarı: KKDİK kayıt takviminde yalnızca tonaja bakmak yanıltıcı olabiliyor
Uzmanından uyarı: KKDİK kayıt takviminde yalnızca tonaja bakmak yanıltıcı olabiliyor
Huawei, İnternet Servis Sağlayıcıları için Akıllı WAN Hedef Mimarisini Tanıttı
Huawei, İnternet Servis Sağlayıcıları için Akıllı WAN Hedef Mimarisini Tanıttı
Malatya'da Haberin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları MALATYA HABERLER 'inde saklıdır. Seobaz Haber Teması