Borsa İstanbul’da işlem gören BIST 100 endeksi, açılışta önceki kapanışa göre 23,36 puan ve yüzde 0,27 artarak 8.677,75 puana ulaştı. Bankacılık endeksi yüzde 0,28 ve holding endeksi yüzde 0,33 değer kazanırken, sektör endekslerinin tümü pozitif bir seyir izledi. En fazla artış yüzde 0,42 ile finansal kiralama faktoring sektöründe görüldü.
Dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi yüzde 1,58 değer kaybederek 8.654,39 puandan günü tamamladı. Küresel piyasalarda, ABD ekonomisinin “yumuşak iniş” yapabileceği beklentisi devam ederken, bilanço sezonundaki temkinli duruş nedeniyle karışık bir seyir öne çıkıyor.
Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olacağını belirtirken, ABD’de Richmond Fed imalat sanayi endeksi ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’ın açıklamalarının takip edileceğini vurguladılar. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.800 ve 9.000 seviyelerinin direnç, 8.600 ve 8.490 puanın destek konumunda olduğunu ifade ettiler.
Reklam & İşbirliği: [email protected]