Hacı Adayları Şeytan Taşlamak İçin Cemrelerde Toplandı
Her yıl milyonlarca Müslüman, hac ibadetini yerine getirmek üzere Arafat’tan otobüslerle Müzdelife’ye geçer. Burada vakfe dualarını yaptıktan sonra şeytan taşlamak için Cemerat’a giderler.
Şeytan Taşlama Alanında “Akabe Cemresi”ne 7 Taş Atıldı
Cemerat’ta bulunan şeytan taşlama alanında, hacı adayları “Akabe Cemresi” olarak bilinen büyük şeytana 7 taş atarlar. Bu ritüel, şeytanı simgeleyen kötülüğe karşı duruşlarını ifade eder.
Kabe’de Ziyaret Tavafı ve Sa’y Yapıldı
Şeytan taşlamanın ardından Müslümanlar Kabe’yi ziyaret eder, tavaf yapar ve sa’y gerçekleştirirler. Daha sonra tıraş olup ihramdan çıkarlar. Böylece hac görevlerini tamamlarlar ve hacı olurlar.
Sabah ve Bayram Namazları Kabe’de Kılındı
Hacılar, ibadetlerini tamamlamak için Kabe’de sabah ve bayram namazlarını kılarlar. Bu kutsal ritüeller sonucunda hacılar, manevi olarak güçlenmiş ve ibadetlerini yerine getirmiş olurlar.