Bakan Göktaş’tan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına Destek Açıklaması
Bakan Göktaş, yazılı açıklamasında, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi birlik ve beraberliğin arttığına dikkat çekerek, ihtiyaç sahiplerine yönelik gıda yardımlarının önemine vurgu yaptı.
İhtiyaç Sahiplerine Yılda İki Kez Destek
Bakan Göktaş, her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına ilave kaynak aktardıklarını belirtti. İhtiyaç sahibi hanelerin temel gıda gereksinimlerini karşılayabilmeleri için yılda iki kez destek verdiklerini ifade etti.
847,6 Milyon TL Ek Kaynak
Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda aktarılan kaynağın ardından şimdi de Kurban Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi hanelere destek olmak amacıyla 847,6 milyon TL ek kaynak aktarıldığını açıklayan Bakan Göktaş, bu kaynağın hızlı ve etkin bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını belirtti.
Toplam Destek Tutarı 6,8 Milyar TL’ye Ulaştı
Bakan Göktaş, 2015 yılından bu yana dini bayramlar öncesinde sağlanan gıda destek tutarının 6,8 milyar liraya ulaştığını kaydetti. Bu desteklerle ihtiyaç sahiplerinin temel gıda gereksinimlerinin karşılanması ve yardımlaşma kültürünün güçlendirilmesi hedefleniyor.