Bakan Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın da eşlik edeceği ABD temaslarına bugün başlıyor. Programı kapsamında resmi etkinliklere ve yatırımcı toplantılarına katılacak olan Şimşek, ikili görüşmeler gerçekleştirecek.
ABD ziyareti boyunca yaklaşık 50 toplantıya iştirak edecek olan Bakan Şimşek, **ABD Hazine Bakanı Yellen** ve **Pakistan Maliye Bakanı Aurangzeb** gibi önemli isimlerle görüşecek. Ayrıca, G20 toplantıları kapsamında diğer mevkidaşlarıyla da bir araya gelecek.
Bakan Şimşek, **Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga**, **Asya Kalkınma Bankası Başkan Adayı Masato Kanda**, **IMF Başkanı Kristalina Georgieva** ve diğer uluslararası kuruluşların üst düzey yöneticileriyle toplantılar yapacak.
Bakan Şimşek, ABD temasları kapsamında **BBVA, JP Morgan, BoFA, HSBC, Deutsche Bank, Standard Chartered, Barclays** gibi önde gelen yatırım bankalarıyla geniş katılımlı yatırımcı seminerlerinde bulunarak sunum gerçekleştirecek.
Ülkenin önde gelen düşünce kuruluşlarıyla da bir araya gelecek olan Bakan Şimşek, **Brookings Enstitüsü**, **Atlantik Konseyi** ve **Uluslararası Finans Enstitüsü** gibi kuruluşlarda Türkiye ekonomisi hakkında detaylı sunumlar gerçekleştirecek.
Reklam & İşbirliği: [email protected]