Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin’e Ukrayna Konusunda Arabuluculuk Teklif Etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin’e Ukrayna Konusunda Arabuluculuk Teklif Etti

haberci haberci -

Erdoğan’dan Putin’e Arabuluculuk Teklifi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesi kapsamında Kazakistan’ın başkenti Astana’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede Ukrayna konusunda arabuluculuk yapmayı teklif ettiği bildirildi.

Kremlin’den Gelen İtiraz

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Putin’e Rusya ve Ukrayna arasında kabul edilebilir bir barışın mümkün olduğunu belirterek arabuluculuk yapabileceklerini iletti. Ancak, Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, basından gelen soruya “Hayır, bu imkansız” yanıtını verdi. Rus Tass haber ajansı ise Kremlin’in itirazının gerekçeleriyle ilgili detay vermedi.

Türkiye’nin Önceki Arabuluculuk Deneyimi

Türkiye, Şubat 2022’de başlayan savaş sonrasında Rusya ve Ukrayna arasında yürürlükte kalan tahıl koridoru anlaşmasının imzalanmasında arabuluculuk yapmıştı. Ancak, Türkiye’de gerçekleştirilen barış görüşmeleri sonuçsuz kalmıştı.

İlgili Yazılar