Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Cumhurbaşkanı Kararıyla Sağlık Personeli İstihdam Edilecek

Cumhurbaşkanı Kararıyla Sağlık Personeli İstihdam Edilecek

haberci haberci -

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesine karar verildi.

26 Binin Üzerinde Personel İstihdam Edilecek

Yayımlanan kararda istihdam edilecek sözleşmeli sağlık birimi personel birimleri de belirlendi. Karara göre, 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 652 tabip, 22 bin 983 uzman tabip olmak üzere toplamda 26 bin 673 sağlık personeli sözleşmeli olarak istihdam edilecek.

Bu kararın sağlık hizmetlerinin daha etkili ve verimli bir şekilde sunulmasına katkı sağlaması bekleniyor. Eleman temininde zorluk çekilen bölgelerde ve hizmet dallarında yapılacak olan bu istihdamın, sağlık alanında yaşanan ihtiyaçları karşılamada önemli bir adım olması hedefleniyor.

İlgili Yazılar