Cumhurbaşkanı Kararı ile Stopaj Oranları Güncellendi
Cumhurbaşkanı Kararı, ‘Gelir Vergisi Kanunu’‘nun geçici 67. maddesinde yer alan tevkifat oranlarına ilişkin önemli bir düzenlemeyi içermektedir. Bu düzenleme, Resmi Gazete‘de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yapılan değişiklikle Türk lirası cinsinden mevduat ve fonlarda uygulanan stopaj oranları artırılmıştır.
Yeni Stopaj Oranları Nelerdir?
Yapılan düzenlemeyle birlikte, 6 ay vadeli Türk lirası mevduatlarında uygulanan stopaj oranı daha önceki %7,5’ten %10’a yükseltilmiştir. 1 yıl vadeli Türk lirası mevduatlarında ise stopaj oranı %5’ten %7,5’e çıkarılmıştır. Ayrıca, 1 yıldan uzun vadeli Türk lirası mevduatlarda uygulanan stopaj oranı da daha önceki %2,5 seviyesinden %5’e yükseltilmiştir.
Son Başvuru Tarihi 31 Ocak 2025
Yapılan bu değişikliklerle ilgili olarak vatandaşların dikkat etmesi gereken bir diğer nokta ise 31 Ocak 2025 tarihinin son başvuru tarihi olarak belirlenmiş olmasıdır. Bu tarihe kadar mevduatlarınızı ve fonlarınızı bu yeni stopaj oranlarına göre değerlendirmeniz önem taşımaktadır.