İsrail’e ait silahlı askeri güçlerin, Lübnan’ın kıyı şeridinde bulunan Şaleyh bölgesine operasyon düzenlediği bildirildi. Operasyon sırasında, askerlerin bir Lübnanlıyı kaçırarak kıyıya geri döndüğü ve hızlı bir botla bölgeden ayrıldığı belirtildi. Haber, Lübnan emniyet birimleri tarafından incelenmeye alındı.
Lübnan medyasının emniyet kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre, Betrun bölgesine denizden çıkarma yapan askeri güçlerin İsrailli olduğu iddia edildi. Yerel basın ise başkent Beyrut’un kuzeyindeki bölgede gerçekleşen olayda kaçırılan Lübnanlı kişinin İmad Emhez olduğunu belirtti.
İsrail askeri güçlerinin Lübnan topraklarına gerçekleştirdiği bu operasyon, bölgedeki gerilimi artırabilecek nitelikte. Lübnan ve İsrail arasındaki gerginliği tırmandırabilecek bu tür olaylar, uluslararası ilişkiler açısından da hassas bir konuyu oluşturuyor.
Lübnan emniyet birimlerinin olayla ilgili detaylı bir soruşturma yürüttüğü ve olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için çalışmaların sürdüğü belirtiliyor. İsrail ise henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmış değil.
Bu gelişmelerin ardından, bölgedeki tansiyonun nasıl etkileneceği ve bu durumun gelecekteki ilişkilere yansımaları merak konusu olarak takip edilmeye devam ediyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]