İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’den Sert Açıklamalar
İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, İran’ı hedef almaya devam edeceğini belirtti. Ben-Gvir, İran’ın stratejik varlıklarını hedef alma çağrısının kendi görüşü olduğunu ve bunu diğer platformlarda da dile getireceğini vurguladı. Ayrıca, “İsrail’in, İran’ın İsrail’i yok etme tehdidini ortadan kaldırmak için tarihi bir sorumluluğu olduğunu” ifade etti.
İsrail’in İran’a Misilleme Saldırısı
İsrail, İran’ın 1 Ekim’deki füze saldırılarına karşılık vermek amacıyla İran’daki askeri hedeflere saldırı düzenledi. Tahran ve ülkenin batısındaki Huzistan ve İlam eyaletlerinde bulunan bazı askeri noktalar hedef alındı. İran, hava savunma sistemlerinin saldırılara “başarıyla” karşı koyduğunu ancak bazı noktalarda “sınırlı hasar” meydana geldiğini duyurdu. İsrail ise saldırının “başarıyla” tamamlandığını açıkladı.
Gerilim Devam Ediyor
İsrail ile İran arasındaki gerilim devam ederken, Itamar Ben-Gvir’in açıklamaları bölgedeki tansiyonu yükseltmeye devam ediyor. İki ülke arasındaki çatışma ve karşılıklı tehditler, Orta Doğu’da güvenlik endişelerini artırmaya devam ediyor. İlerleyen günlerde bölgedeki gelişmelerin nasıl şekilleneceği merak konusu olmaya devam ediyor.