Türkiye’nin Beyrut Büyükelçiliği, Lübnan’dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarını deniz yoluyla tahliye etme kararı aldı. Büyükelçilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu sürecin hava yoluyla intikal etmek isteyen vatandaşlar için de düzenlemeler yapıldığı belirtildi. Açıklamada, Beyrut-İstanbul ve/veya Beyrut-Çukurova Havalimanları arasında ücret karşılığı sınırlı sayıda uçak seferi düzenleneceği ifade edildi.
Tahliye süreci, Türk vatandaşlarının Konsolosluk Çağrı Merkezi’yle iletişime geçmesiyle başlamaktadır. Hava yoluyla dönüş yapmak isteyen vatandaşlar, 24 saat hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezi üzerinden başvuru yapabilmektedir. Detaylı bilgiler ve sefer tarihleri, başvuru yapan vatandaşlarla paylaşılacaktır.
Dışişleri kaynaklarından edinilen bilgilere göre, ön başvuruların ardından yeterli başvuru olması durumunda uçuş tarihleri ve güzergahlar belirlenecektir. Ayrıca, deniz yoluyla tahliye edilmek isteyen vatandaşlar için tarifesiz uçak seferleri düzenlenecek ve gerekli görülmesi halinde yeni gemiler gönderilecektir. Bugün yaklaşık 1900 yolcu, Türkiye’ye doğru yola çıkmak üzere iki gemiyle tahliye edilecektir.
Türkiye’nin Lübnan’dan vatandaşlarını deniz yoluyla tahliye etme operasyonu devam ederken, dönüş yolculuklarına ilişkin detaylar ve güncellemeler yetkili merciler tarafından duyurulmaya devam edecektir.
Reklam & İşbirliği: [email protected]