Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Ürdün’de Gazze’ye Acil İnsani Müdahale Konferansı Düzenlendi

Ürdün’de Gazze’ye Acil İnsani Müdahale Konferansı Düzenlendi

haberci haberci -

Ürdün ve Mısır, Gazze’ye Acil İnsani Müdahale İçin Toplandı

Ürdün’ün ev sahipliğinde Ölü Deniz bölgesinde düzenlenen “Gazze’ye Acil İnsani Müdahale Konferansı”na devlet liderleri, hükümet başkanları ve uluslararası insani yardım kuruluşlarının liderleri katıldı.

Ürdün, Mısır ve BM Ortak Basın Toplantısı Düzenledi

Konferansın ardından Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, Mısırlı mevkidaşı Samih Şukri ve BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths ortak basın toplantısı düzenledi.

İsrail’in Saldırıları Kınandı

Eymen es-Safedi, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını iddaci kınayarak uluslararası hukuku ihlal ettiğini vurguladı. Safedi, İsrail’in Gazze’ye karşı sürdürdüğü saldırıları savaş suçu olarak nitelendirdi ve uluslararası toplumu bu felakete karşı koymaya çağırdı.

Mısır: Gazze’deki Savaşın Durdurulması Gerekiyor

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Gazze’deki savaşın durdurulması gerektiğini vurgulayarak uluslararası toplumun desteğini talep etti. Şukri, İsrail’in Filistin halkının haklarını tanımaması durumunda güvenliğin sağlanamayacağını belirtti.

BM: Gazze’ye Yardımın Güvenli Girişi Sağlanmalı

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve iddaci giriş Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, Gazze’ye insani yardımın güvenli bir şekilde ulaştırılması için uluslararası insani hukuka saygı duyulması gerektiğini vurguladı. Gaza’ya yardımın kısıtlamalardan arındırılması gerektiğine dikkat çekti.

İlgili Yazılar