SON GELİŞME
--:--:--

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı: Yeni Müfredat Sistemine İlişkin Açıklama

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı: Yeni Müfredat Sistemine İlişkin Açıklama

Müfredat Değişikliği Küresel Değerlendirmelere Dayanıyor

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, yeni müfredat sistemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Demirli, uluslararası raporlar ve küresel ölçekli ölçme değerlendirme çalışmaları doğrultusunda müfredatın değişme ihtiyacının ortaya çıktığını belirtti. Ülkedeki müfredatın özellikle bazı derslerdeki içeriklerin yoğunluğunun tespit edilmesi üzerine, çağdaş ülkelerdeki sadeleştirme çalışmalarının da takip edilerek yeni yaklaşımların benimsendiğini ifade etti.

Çok Sayıda Görüş ve Değerlendirme Süreci

Demirli, müfredatın hazırlanmasında 67 bin 284 görüşün dikkate alındığını açıkladı. Görüş bildirme sürecinin 2013 yılına kadar uzandığını belirten Demirli, akademisyenler, milli eğitim uzmanları, öğretmenler, veliler ve diğer paydaşların katkılarıyla yeni müfredatın şekillendiğini vurguladı. Değerlendirmelerin sürekli yapıldığını ve güncellemelerin sürece ekleneceğini belirtti.

Öğrenci Odaklı ve Beceri Temelli Yaklaşım

Yeni müfredatın özgün ve beceri temelli bir yaklaşıma geçtiğini vurgulayan Demirli, öğrencilerin hayata geçirirken erdemli insanlar olarak yetiştirilmesini hedeflediklerini aktardı. Programın öğrencilerin bireysel özelliklerini dikkate alarak farklılaştırma imkanı sağlayacağını belirtti.

Demirli, müfredatta yer almayan yabancı dil çalışmalarının ilgili genel müdürlükler tarafından hazırlandığını ve önümüzdeki dönemde sunulacağını ifade etti. Ayrıca, yapay zeka, milli savunma ve spor gibi alanlarda öğrencilerin daha hızlı adapte olabilecekleri içeriklerin programda yer aldığını açıkladı.

Yeni müfredatın kademeli geçişle birlikte uygulanacağını söyleyen Demirli, sürecin izleme ve değerlendirmenin de devam edeceğini belirtti. Programın tamamının eğitim sistemine geçmesinin 4 yıl gibi bir süreyi alacağını aktardı.

Matematikteki Değişikliklere Yanıt

Matematik dersindeki integral konusunun müfredattan çıkarılmasına ilişkin eleştirilere değinen Demirli, bu kararın uzmanlarla yapılan detaylı değerlendirmeler sonucu alındığını ve öğrencilerin matematiğe olan bakış açısını etkileyeceği gerekçesiyle bu kararın verildiğini belirtti.

Benzer Haberler
Konyaaltı İlkokulu Yıl Sonu Halk Oyunları Şenliği ile Coştu
Konyaaltı İlkokulu Yıl Sonu Halk Oyunları Şenliği ile Coştu
Ankara Bilim Üniversitesi ve Unitree Robotics Geleceğin Teknolojileri İçin İş Birliği Yapıyor
Ankara Bilim Üniversitesi ve Unitree Robotics Geleceğin Teknolojileri İçin İş Birliği Yapıyor
e-TEP, DUS ve STS Diş Hekimliği sınav sonuçları açıklandı
e-TEP, DUS ve STS Diş Hekimliği sınav sonuçları açıklandı
e-YDTS adayları için giriş belgeleri yayımlandı
e-YDTS adayları için giriş belgeleri yayımlandı
Anadolu Üniversitesi Uzay Turizmi Dersleri ile Geleceğin Rehberlerini Yetiştiriyor
Anadolu Üniversitesi Uzay Turizmi Dersleri ile Geleceğin Rehberlerini Yetiştiriyor
Öğretmenlerin iller arası yer değiştirme başvuruları 14 Mayıs’ta başlıyor
Öğretmenlerin iller arası yer değiştirme başvuruları 14 Mayıs’ta başlıyor
Malatya'da Haberin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları MALATYA HABERLER 'inde saklıdır. Seobaz Haber Teması