İstanbul Valisi Davut Gül, kentte etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle 16 Ekim Cuma günü okulların tatil edildiğini duyurdu. Vali Gül, kamuda idari izinlerin de yarın devam edeceğini belirtti. Afet nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin ise hastanede tedavi gördüğü bilgisi paylaşıldı. İstanbul’un ardından Yalova’da da eğitime bir gün ara verildiği açıklandı.
Marmara Bölgesi’ni etkisi altına alan ve özellikle İstanbul’un birçok ilçesinde sele neden olan yoğun yağışlar sonucu 4 vatandaş hayatını kaybetti. Afetin ardından bölgedeki bazı illerde eğitime ara verilmişti. İstanbul Valiliği ve Yalova Valiliği tarafından yapılan açıklamalarla 16 Ekim Cuma günü okulların tatil edildiği bildirildi.
İstanbul Valisi Davut Gül, kentteki sağanak yağışlar ve sel çalışmaları hakkında AFAD Müdürlüğü’nde açıklamalarda bulundu. Vali Gül, 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 3 kişinin hastanede tedavi altında olduğunu belirtti. İstanbul’a düşen yağış miktarının 261 kilogram olarak ölçüldüğünü kaydeden Gül, 46 bin 597 personelin sahada görev yaptığını ve 2722 kişinin kurtarıldığını ifade etti. Halen 14 noktada küçük çaplı kurtarma çalışmasının sürdüğünü, barınma sorunu yaşayanların güvenli bölgelere yerleştirildiğini söyledi. Ayrıca 16 yolun ulaşıma kapalı olduğunu bildirdi.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Marmara genelinde etkili olan kuvvetli yağışlar sonucunda İstanbul’da 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirtti. Uyarılan illerden toplam 9 bin 588 ihbar alındığını ve bunların 9815’inin İstanbul’da gerçekleştiğini açıklayan Çiftçi, bu ihbarlar sonucunda 2727 kişinin kurtarıldığını kaydetti. Bakan Çiftçi, İstanbul’da eğitime 2 gün ara verildiğini, Sakarya, Yalova ve Kocaeli’de de yarın okulların tatil edildiğini ekledi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]