2025-2026 eğitim öğretim yılında okul öncesi ve birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için uyum eğitimleri planlanıyor. Velilerin, öğrencilerin ve öğretmenlerin tanışma etkinlikleriyle desteklenen çalışmalar kapsamında, rehberlik çalışmaları 1-5 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.
Ortaokula başlayacak öğrencilerin uyumlarının sağlanması ve bilgilendirme çalışmaları ise 8-12 Eylül tarihlerinde düzenlenecek. Bu süreçte, okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik çeşitli etkinlikler ve rehberlik uygulamaları planlanmıştır.
Uyum haftası için hazırlanan dijital içerik platformu, öğrencilerin okula uyum sürecini desteklemek amacıyla oluşturulmuştur. Platformda, uyum sürecine yönelik içerikler ve materyaller bulunmakta olup, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden erişilebilir şekilde sunulmaktadır.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in genelgesiyle tüm illere gönderilen çalışmada, doğa sevgisi ve orman bilincinin kazandırılması vurgulanmıştır. Bu doğrultuda uyum süreciyle bütünleştirilmiş içerikler ve etkinlikler planlanmıştır. Aile-çocuk-öğretmen katılımıyla gerçekleştirilecek aktiviteler arasında yürüyüş, gözlem ve fidan dikim etkinlikleri yer almaktadır.
Bu çalışmaların amacı, çocukların okula uyum sürecini kolaylaştırmak, ailelerin bilinçlenmesini sağlamak ve öğretmenlere kapsamlı bir destek sunmaktır. Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin eğitim hayatlarına daha sağlıklı bir başlangıç yapmaları hedeflenmektedir. ⏬👇
Reklam & İşbirliği: [email protected]