Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Meclis’te LGS sınavıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sınavın A Milli Futbol Takımı’nın 2026 FIFA Dünya Kupası maçıyla çakışması nedeniyle tarih değişikliğine gidildi. Bakan Tekin, çocukların ve ailelerin Milli Takım heyecanını yaşayabilmesi için sınavın bir gün öne alındığını belirtti. Sınavın cumartesi günü yapılacağını açıklayan Bakan Tekin, öğrencilere beslenme paketi verileceğini ve sınav öncesinde gerekli önlemlerin alındığını ifade etti.
Bakan Tekin ayrıca, sınavın yapılacağı okullarda cuma günü idari izin verilmesi kararını da açıkladı. Bu sayede öğrencilerin dinlenmesi ve hazırlıkların yapılabilmesi sağlanacak. Beslenme paketi talebine göre öğrencilerin farklı sınıflara yerleştirileceğini söyleyen Bakan Tekin, öğrencilerin %91’inin bu paketi istediğini belirtti.
LGS sınavının tarihinin değiştirilmesiyle ilgili detayları paylaşan Bakan Tekin, sınavın 13 Haziran Cumartesi günü yapılacağını ve 1 milyon 22 bin 658 adayın katılacağını duyurdu. Sınavın yurt içinde 81 il ve 920 ilçede, yurt dışında ise 8 ülke ve 11 sınav merkezinde gerçekleştirileceğini belirtti. Sınavın iki oturum halinde yapılacağını ve saat 09.30 ile 11.30’da başlayacağını aktardı. Bakan Tekin, sınav öncesinde gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını ve koordinasyonun sağlandığını vurguladı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]