Van-Erciş kara yolunda meydana gelen yoğun sis ve buzlanmanın etkisiyle sabah saatlerinde zincirleme trafik kazaları yaşandı. İlk belirlemelere göre, 2 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi ise yaralandı.
Vali Ozan Balcı, yaşanan kaza hakkında açıklamalarda bulundu. Balcı, iki ayrı noktada meydana gelen zincirleme trafik kazalarına ilişkin, “İhbar üzerine anında müdahale ettik. Ekiplerimiz yaralıların hastanelere sevki ve araçların kaldırılması için çalışmalarını sürdürüyor. Yol şu an trafiğe kapalı ancak araçların kaldırılmasının ardından tekrar açılacaktır. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.
Zincirleme kazaların şoku henüz atlatılmamışken, bir araç daha kaza yerine daldı. Bu panik anlar, cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Tüm bu olaylar, Van-Erciş kara yolunda yaşanan trajedinin boyutlarını gözler önüne serdi.
Bu feci kaza, hızla yayılan sis ve buzlanmanın yol açtığı tehlikeleri bir kez daha gündeme getirdi. Yetkililer, sürücülere dikkatli olmaları, hava koşullarına uygun şekilde araç kullanmaları konusunda uyarılarda bulundu. Kazada hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.
Reklam & İşbirliği: [email protected]